Samodzielnie wykonane urządzenia w Octavii kombi 2.0.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • monikarafi
    Classic
    • 2008
    • 19

jaro4444, Koniecznie chłodniczka z ASZ-ta.
    Jak mam być szczery, to te 160KM na pompie 10tce bedzie już naprawdę max.
    Lapiej zakup sobie 11stke.
    Turbinka ARL jak najbartdziej.
    laurent & clementynka combi natura skay
  • Marian 2
    L&K
    • 2007
    • 1087
    • Octavia I combi (1U5)
    • AQY 2.0 MPI 115 KM

Jestem elektronikiem z zamiłowania, i z zawodu. Zaprojektowałem, wykonałem, i zamontowałem kilka urządzeń w mojej Octavii. Sprawują się one bardzo dobrze już przez kilka lat. Oto one:

1) Automatyczne włączanie świateł mijania i drogowych.

2) Wskaźnik włączonego biegu w samochodzie.

3) Automatyczne zabezpieczenie samochodu.

4) Woltomierz w samochodzie.

5) Automatyczny wyłącznik rozrusznika.

6) Uniwersalny sygnalizator do samochodu.

7) Sterownik wycieraczki tylnej szyby.

8 ) Czujnik nacisku.

9) Dźwiękowy sygnalizator włączenia kierunkowskazów i świateł awaryjnych.

10) Przycisk „start-stop” w samochodzie.

11) Spryskiwacze reflektorów w samochodzie.

12) Wskaźnik ilości płynu do spryskiwaczy szyb samochodowych.

13) Zabezpieczenie samochodu.

14) Automatyczny wyłącznik ogrzewania tylnej szyby w samochodzie

15) System kontroli żarówek i bezpieczników w samochodzie.

16) "Elektryczne szyby" w samochodzie.

17) Bariera optyczna w samochodzie.

18) Kamera cofania, moduł monitorowy.

Szczególnie polecam zestaw: Przycisk „start-stop”, i Automatyczny wyłącznik rozrusznika.
    Taki zestaw bardzo poprawia komfort użytkowania samochodu.
    Tak naprawdę, to wszystkie te urządzenia poprawiają komfort.
    Gdyby ktoś był zainteresowany budową takich urządzeń, służę radą i pomocą.

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

Marian 2, mam wielką prośbę jakby sie dało przekopiować to wszystko do działu poradniki ze zdjęciami bo to co oglądnąłem na elektrodzie jest naprawdę zachęcające

Komentarz

• deespe
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1468

Marian 2, widziałem twoje wszystkie projekty na elektrodzie... mam kilka gratów w swoim szkodniku które sam lub z pomocą twoich projektów wykonałem. respect kolego

pozdrawiam
        :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• Marian 2
          L&K
          • 2007
          • 1087
          • Octavia I combi (1U5)
          • AQY 2.0 MPI 115 KM

Chciałem to wsystko umieścić w jednym pliku skompresowanym, niestety nie chciało wejść, bo zbyt duża objętość, powyżej 24MB. Jeżeli będzie zainteresowanie, to prześlę po kolei wszystko.
          Na Elektrodzie warto się zarejestrować, wtedy można ściągnąć wszystko.

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

Marian 2, zagadaj z kolegą Maicroft on może to wrzucić na nasz serwer

Komentarz

• nico21
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 2640
              • Volkswagen

pełne uznanie
              DACAR.team

Komentarz

• Jabar1975
                RS
                • 2006
                • 3331

a zrobilbys taki uklad ktory skaldalby sie z manometru i czujnika temp - programowalnego - ktore wspolnie uruchamialyby natrysk wody na chlodnice (przyjmijmy ze w Octavii :diabelski_usmiech ) place prawie kazda cene - najlepiej za gotowy produkt :diabelski_usmiech
                nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• koja86
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 3178

Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Marian 2
                    L&K
                    • 2007
                    • 1087
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • AQY 2.0 MPI 115 KM

To wentylatory nie wystarczą? Chyba planujesz wystartować w kosmos.
                    Takie cóś oczywiście jest możliwe, tylko czy potrzebne?

Komentarz

• Jabar1975
                      RS
                      • 2006
                      • 3331

Zamieszczone przez Marian 2
                      To wentylatory nie wystarczą? Chyba planujesz wystartować w kosmos.
                      Takie cóś oczywiście jest możliwe, tylko czy potrzebne?
                      no niestety nie mam na TMIC wentylatorow za to jest uklad spryskiwania - ktory dziala tylko z palucha - a chcialbym taki prawie automat :diabelski_usmiech przyjmijmy ze nie w octavii
                      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Arturrosss
                        Classic
                        • 2010
                        • 29

naprawde szacun za wiedze i checi ale...... tragedia wykonanie wizualne, potrzeba tych "patentów" uwazam takze znikoma.
                        wspolczuje kolejnej osobie ktora taki wynalazek czytaj auto kupi.
                        jak widac na elektrodzie kazdy podziwia checi ale profesjonalizm , jakos wykonania gorzej niz zle.
                        uwazam ze z Twoja wiedza moglbys niezle zarobic w innej branzy niz meczyc sie w takie patenty....
                        takie moje male skromne zdanie.

Komentarz

• piotrek_os
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8162
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Arturrosss
                          naprawde szacun za wiedze i checi ale...... tragedia wykonanie wizualne, potrzeba tych "patentów" uwazam takze znikoma.
                          jak widac na elektrodzie kazdy podziwia checi ale profesjonalizm , jakos wykonania gorzej niz zle.
                          uwazam ze z Twoja wiedza moglbys niezle zarobic w innej branzy niz meczyc sie w takie patenty....
                          zalogowałes sie po to zeby kogos skrytykowac??? to raczej nie miejsce dla ciebie tutaj!
                          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• andru123
                            Elegance
                            • 2010
                            • 783
                            • Toyota
                            • ATF 2.0 MPI 120 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
                            Zamieszczone przez Arturrosss
                            zalogowałes sie po to zeby kogos skrytykowac??? to raczej nie miejsce dla ciebie tutaj!
                            przyznam szczerze , ze musze poprzec kolege
                            wykonanie tego naprawde fatalne , octavia ma kokpit trącający myszką , ale te wskazniki wygladaja jak z lat 70tych ....
                            te mody bardziej mi przypominaja adama slodowego, (kiedys mojego idola, ale to kiedys bylo) .. teraz czasy poszly troche do przodu ....
                            zreszta wiele z nich całkowice nieprzydatnych , jak wskaznik poziomu plynu , gdzie mozna kupic oryginal, podlaczyc do zegarow jeden kabelek , zaprogramowac Vagiem i mamy oryginal , albo przycisk start/stop ..... tego juz wcale nie rozumiem
                            albo wskaznik ładowania , o wiele lepiej wyglada ten w słupku ...
                            jest O1 RS 1.8T XENON
                            była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• Marian 2
                              L&K
                              • 2007
                              • 1087
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • AQY 2.0 MPI 115 KM

No i mamy kolejną wypowiedż ignoranta, który nic nie potrafi samodzielnie zrobić, jedynie kupić, i zaprogramować VAGiem (na pewno z czyjąś pomocą). A co jak jest samochód w którym nie da się nic nowego zaprogramować VAGiem?
                              Jeżeli Kolega nie rozumie działania przycisku "start-stop", nie powinien zabierać głosu w tej dziedzinie.
                              Kwestia "estetycznego" wykonania, to nie jest to samo co funkcjonalność urządzenia. Każdy, kto będzie co kolwiek budował samodzielnie, zrobi to wg własnego uznania i według swoich umiejętności. Liczy się pomysł.
                              Dziwne to zjawisko, ale daje się zauważyć wśród "estetów" niechęć do jakich kolwiek zmian wyglądu fabrycznego, bo nikt "nie kupi" takiego samochodu. A po co go sprzedawać, jeżeli jest taki dobry, że nie można w nim wywiercić dziurki, bo zepsuje się wygląd?

Komentarz

• kazik4x4
                                RS
                                • 2008
                                • 2728

A niech sobie i sputnik z samochodu robi, ale najpierw może niech nieco posprząta

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

No i mamy kolejną wypowiedż ignoranta, który nic nie potrafi samodzielnie zrobić, jedynie kupić, i zaprogramować VAGiem (na pewno z czyjąś pomocą).
                                  Dokładnie
                                  Największy bajer na jaki stać wiekszość to załączenie doświetlania zakrętów przy pomocy kolegi na spocie lub za opłatą w ASO :lol:
                                  Lub weekendowy "car detailing"

Dajcie facetowi spokój, widac, że potrafi zrobić wiele rzeczy SAM i ma pewnie z tego sporo radochy
                                  Kwestia estetyki czy przydatnosci nie powinna nikogo interesować, w końcu robi to w swoim samochodzie, część pewnie bardziej dla funu czy żeby sprawdzić jakieś rozwiązania.
                                  Jak cos się komus podoba to może to wykorzystać i zapakować w dowolne "sreberko" i tak właśnie za to najbardziej nas kasują vide gałki, srałki, klamki, listwy i reszta naprawdę nikomu do niczego nie potrzebnych, nic nie wartych gówien :lol:

Marian 2 :kciukgora
                                  saport techniczny baj DGW
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm
                                  no i nie ma :-)

Komentarz

• andru123
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 783
                                    • Toyota
                                    • ATF 2.0 MPI 120 KM

No i mamy kolejną wypowiedż ignoranta, który nic nie potrafi samodzielnie zrobić, jedynie kupić, i zaprogramować VAGiem (na pewno z czyjąś pomocą). A co jak jest samochód w którym nie da się nic nowego zaprogramować VAGiem?
                                    Jeżeli Kolega nie rozumie działania przycisku "start-stop", nie powinien zabierać głosu w tej dziedzinie.
                                    Kwestia "estetycznego" wykonania, to nie jest to samo co funkcjonalność urządzenia. Każdy, kto będzie co kolwiek budował samodzielnie, zrobi to wg własnego uznania i według swoich umiejętności. Liczy się pomysł.
                                    Dziwne to zjawisko, ale daje się zauważyć wśród "estetów" niechęć do jakich kolwiek zmian wyglądu fabrycznego, bo nikt "nie kupi" takiego samochodu. A po co go sprzedawać, jeżeli jest taki dobry, że nie można w nim wywiercić dziurki, bo zepsuje się wygląd?
                                    jedna rzecz podstawowa
                                    jak juz coć robić, to robić porządnie , od pomysłu do produktu finalnego ....

a jesli chodzi o , to co programuje czego nie , to tu widac Twoja ignorancję , najpierw wypadałoby zapytać co zrobiłem w swoich octaviach własnoręcznei ..... później oceniać i wyzywać .....
                                    jest O1 RS 1.8T XENON
                                    była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

Pracuję...